Informatie

Nieuws


Het verhaal

Na omzwervingen over de hele wereld is Tazio Bianci, Siciliaan, artiest en pizzabakker, samen met zijn zoon Enrico neergestreken in Warffum, waar hij, niet zonder succes, de Groningers laat kennis maken met pizza, pasta en risotto. Zijn restaurant wordt een groot succes en verdient al snel een Michelin-ster.

Maar hoeveel roem het koken hem ook brengt, van binnen blijft hij verscheurd door het verlies van Anna Esposito, zijn enige ware liefde en tevens de doodgewaande moeder van zijn zoon. Het laatste wat hij van haar weet is dat zij jaren geleden op tragische wijze in Marakesh zou zijn omgekomen tijdens een kamelenrace.

In werkelijkheid zit ze op Sicilië, waar ze onder het wakend oog van haar vader, de gevreesde ex-mafioso Brando Esposito, een al even grote heimwee voelt naar haar zoon Enrico en haar geliefde Tazio. Het heeft nooit echt geboterd tussen de Esposito`s en de Bianci`s. Zolang het dorp het zich kan herinneren leven de twee families in haat en nijd. Er is Brando dan ook alles aan gelegen dat zijn dochter Anna die pielekop van een Tazio nooit weer zal zien.

spelers
amateurtoneelspelers
De (amateur)acteurs komen uit Warffum en omgeving. Zij doen ervaring op in het werken onder professionele leiding.

blokfluitleerlingen
Deze leerlingen staan aan het begin van hun ‘muzikale loopbaan’, ze vormen een kweekvijver, waaieren uit naar andere instrumentale vakken. Dit project is bedoeld als stimulans in de kennismaking met muziek, in combinatie met theater en museale omgeving.

Idee & achtergrond
We brengen professionals bij elkaar, in de vorm van samenwerking tussen museum en muziek- en theaterdocenten en de samenwerking docenten van verschillende muziekscholen en zelfstandige docenten.

We willen met dit project meer aandacht en publiciteit voor de unieke plaats, functie en educatieve en culturele mogelijkheden van het OpenluchtMuseum Hoogeland, Warffum genereren.

De tijd waarin de voorstelling speelt, omvat drie generaties, het Warffum (en Sicilië) van de jaren ’30, de Sixties en de huidige tijd. Het publiek wordt in drie groepen van maximaal 20 personen verdeelt. Deze groepen gaan o.l.v. een publieksbegeleider verschillende routes volgen door de voorstelling. De openingsscène en slotscène van de voorstelling zijn gezamenlijke scènes die het publiek in zijn geheel ziet. Tussen en tijdens de scènes is begeleidende en geïntegreerde muziek van de muziekschoolleerlingen.


Op locatie

Locatie

Het bijzondere van dit project is dat het stuk speciaal geschreven is voor Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

De muziek

Muziek

Tussen en tijdens de scènes speelt het blokfluitorkest, versterkt met bas en slagwerk, arrangementen van sfeervolle filmmuziek van Nino Rota.

Vertellers

Theater

De nostalgie en de geschiedenis van de locatie is verweven in het theaterstuk door drie generaties hun eigen verhaal te laten vertellen.


Diverse Links

Andere festivals en/of theaterprodukties

Contact

Mail gerust als u informatie wilt.

     info@italiaansebruid.nl